Цибуля Штутгартен Різн 8 г — чудо німецької селекції. Цей сорт славиться великими врожаями великих цибулин золотисто-коричневого забарвлення і шикарного смаку. При зберіганні (до 7-8 місяців) вони зберігають корисні якості та соковиту структуру. Фермери давно відзначили невибагливість «німця» і його життєстійкість. У перший рік проводять посів цибулі насінням, а на другий рік висівають сівок на «ріпку».
Опис:
- · період дозрівання—95-100 днів;
- · плоди з тонкою шийкою, мідного забарвлення, масою 100-150 г;
- · форма плоско-округла, м'якоть біла, соковита, смак середньо гострий;
- · врожайність близько 3-4 кг/м²;
- · стійкий до перепадів температури.
Стратифікація насіння цибулі дозволяє розм'якшити оболонку посадкового матеріалу холодом, а отже загартувати та прискорити процес проростання. Його змішують із вологим піском і зберігають у пакеті в холодильнику 2-3 тижні при температурі від +1 до +3 градусів. Замочування насіння цибулі у воді та пророщування в марлі також прискорюють процес отримання врожаю.
Вирощування:
- · посадка насіння цибулі чорнушки проводиться розсадним способом або посівом у відкритий ґрунт;
- · насіння цибулі Штутгарту на розсаду сіють із березня в ящики з поживним субстратом, на ділянку висаджують в 70-денному віці;
- · у відкритий ґрунт сіють із квітня, на глибину до 1,5-2 см, з відстанню міжрядь від 20 см;
- · сходів очікують до 10 днів;
- · з 1 листком проривають до 1-2 см у ряду, а в фазі 3-4 листків повторюють процедуру, залишаючи 5-7 см між рослинами;
- · любить некислі ґрунти та сонце;
- · потрібні поливи, розпушування, внесення мінеральних і органічних підгодівель з інтервалом 2-3 тижні.
- Ціна: 29 ₴