Квасоля кущова Ластівка — один із кращих ранніх зернових сортів. Міцний кущ утримує щільні стручки, які досягають 15 см. Білі з пурпуровими смугами боби мають ніжний солодкуватий присмак і дуже швидко розварюються. До того ж ця кущова квасоля не капризна, стійка до спеки та хвороб бобових. Завдяки цим якостям вона користується популярністю у фермерів.
Опис квасолі:
- · період дозрівання 55-65 днів;
- · висота куща 35-45 см;
- · стручок кремового забарвлення із червоними штрихами, 12-15 см в довжину;
- · боби білі з червоним, округлі;
- · врожайність до 2 кг/м².
Користь квасолі не вимагає доказів. Вона містить цінні білки, вітаміни й амінокислоти, які допомагають зміцнити імунітет організму. Крім того, боби входять до складу дієт при захворюваннях печінки, нирок і жовчного міхура. Лущильна квасоля також рекомендується до вживання хворим на цукровий діабет. Нижче ми розповімо, як садити квасолю, щоб отримати гарний врожай.
Вирощування:
- · посадка квасолі починається із прогріванням землі до 12-15 градусів і остаточним відходом весняних заморозків;
- · насіння замочують на добу, висівають в землю на глибину до 3-4 см, дотримуючись відстані 10-12 см в ряду і від 40 см — в міжрядді;
- · щоб прискорити проростання квасолі, посіви накривають плівкою, тоді перші паростки з’являться через 2-4 дні після посадки;
- · рослина любить родючі, прогріті сонцем ґрунти;
- · потрібні 3-4 розпушування міжрядь, до 2 поливів на тиждень у період формування стручків, можливі 2 мінеральні підгодівлі фосфорно-калійними добривами за сезон.
- Ціна: 20 ₴