Квасоля Червона Шапочка — сорт народної селекції, перевірений часом. Висока врожайність на всій території України та стійкість до хвороб — візитні картки «Шапочки». Низькі кущики увінчані кремово-жовтими стручками, які містять у собі білі квасолини з червоною плямкою. Скільки зростає ця квасоля? Вона дозріває повністю за 95 днів, а якщо зібрати стручки до появи бобів, то можна вживати в їжу як спаржеву квасолю.
Опис:
- · кущ висотою до 30-40 см;
- · стручки жовті, плоскі, до 12 см, містять 8-10 зернин;
- · боби дуже добре розварюються, чудового смаку;
- · лущильний сорт квасолі, термін вегетації 85-95 днів;
- · урожай збирають в липні-серпні.
Властивості квасолі відомі давно. Вона лікує хвороби нирок, сечового міхура, виводить токсини з організму. Про користь стручків квасолі знають всі, хто стежить за своєю вагою і здоров'ям. А Ви знаєте, яка дивовижна рослина квасоля? Але вона не тільки смачна, але і збагачує ґрунт корисними бактеріями, підвищуючи його родючість.
Вирощування:
- · у відкритий ґрунт висівають з квітня-травня, коли підуть останні заморозки;
- · можна попередньо замочити боби на добу або садити не пророщене насіння, якщо Ви не впевнені в погодних умовах;
- · глибина посадки—3-4 см, дистанція у ряду — 8-10 см, у міжрядді — близько 40 см;
- · можна накрити посіви плівкою для швидшого проростання;
- · перші паростки очікуються через 5 днів;
- · любить пухкі, живильні ґрунти та сонце, але зростає на будь-яких;
- · оптимальні умови для розвитку квасолі: поливи до 2 разів на тиждень, 3-4 розпушування і 2 підживлення мінеральними добривами за сезон.
- Ціна: 20 ₴