Рубінова зірка — сорт кущової квасолі для домашнього вирощування. Урожайний і невибагливий сорт не потребує багато часу для догляду — ідеально підходить для садівників-початківців: бобова рослина, сама збагачує грунт азотом, покращує структуру грунту і дає до 100 г зерна з кожного куща! Темно-червоного кольору боби при варінні не розтріскуються, ідеально підходять для приготування салатів, лобіо, супів, консервування. Користь червоної квасолі — у високому вмісті протеїну (21%), клітковини, вітамінів (С, Е, майже вся група В) і життєво необхідних мікроелементів.
Квасоля Рубінова зірка — характеристики й ознаки сорту:
- · сорт кущової квасолі;
- · середньостигла — 90-100 днів від посадки до збирання врожаю;
- · для відкритого грунту;
- · висота куща — 40 см;
- · плід — стручок жовтого кольору 12-15 см завдовжки; висота кріплення — 12-14 см; по 8-10 зернин червоного кольору;
- · посів — квітень/травень;
- · прибирання — серпень/вересень;
- · урожайність — висока;
- · призначення — універсальне;
- · дружне дозрівання;
- · висока стійкість до осипання зерна;
- · можлива механізація збору врожаю;
- · сорт стійкий до вилягання;
- · імунітет до грибкових захворювань і гнилей;
- · стійкість до пошкодження зернівкою — висока.
Сорт Рубінова зірка: посадка квасолі й вирощування.
Для вирощування квасолі відводять добре освітлену ділянку, компактні декоративні кущі можна також висаджувати вздовж доріжки саду. Склад грунту для квасолі не має принципового значення — добре росте на будь-яких грунтах. Висаджувати квасолю найзручніше сухим зерном — рослина краще вкорінюються. Сіють квасолю на початку травня, коли встановиться тепло і мине небезпека заморозків. Схема вирощування: сіють на глибину 3-4 см, відстань у рядку 10-15 см, ширина міжрядь — 50 см. Після появи сходів міжряддя розпушують і підтримують у чистому від бур'янів стані до змикання рядів. Перед цвітінням кущі рекомендується підгорнути. При відсутності дощу в період формування плодів квасолю поливають 1 раз в тиждень (до 20 л/кв. м). Зібрані стручки висушують і лущать. Зерно провіюють і відправляють на перероблення або зимове зберігання.
- Ціна: 20 ₴